Aura İstanbul ve SAMET Kampüs Etkinlikleri Dizisi



İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi – AURA İstanbul ve Türkiye’nin mobilya aksesuar markası SAMET’in iş birliğinde, Anadolu’nun beş farklı şehrinde tasarıma ilgi duyan öğrenciler ile düzenlenecek panel ve atölye serisi başlıyor.
 
2024 yılına yayılacak etkinlik serisi, Karadeniz Teknik Üniversitesi (Trabzon), Atatürk Üniversitesi (Erzurum), Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi (Nevşehir) ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi (Gaziantep) ev sahipliğinde düzenlenecek.
 
Farklı disiplinlerden profesyonellerin ve akademisyenlerin katılımı ile kentlere dair güncel tartışmaların gerçekleşeceği panellerde, tasarım ve teknoloji, sürdürülebilirlik ve enerji, arkeoloji ve tasarım, kültürel miras ve koruma, kentsel dirençlilik ve afetler ele alınacak.
 
Anadolu’nun farklı üniversitelerinden, mimarlık ve şehircilik alanında kendilerine daha derin bir boyut katmak isteyen, tasarıma ilgi duyan gençlerle birlikte “Konforlu Yaşam Alanları” üzerine atölyeler gerçekleştirilecek. Mimar Bilge Bal’ın yürütücülüğünü üstleneceği bu atölyelerde üretilecek projeler, jüri tarafından değerlendirecek ve seçilen projeler ödüllendirilecek.

AURA ISTANBUL hakkında
 
İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi - AURA İstanbul, 2017 yılında İstanbul merkezli deneyimli mimarlar ve tasarımcılar tarafından çok disiplinli araştırmaların yapılacağı bir tartışma ve eğitim platformu olarak, kâr amacı gütmeyen bir yapıda kuruldu.


Akademi, Sertifika Programı ile mimarlık, kentsel tasarım ve kentsel peyzaj konularıyla ilgilenen lisans mezunları için tek yarıyıllık yoğun bir çalışma ortamı sunmaktadır. Fark yaratabilecek genç tasarımcıları bireysel araştırma konularını keşfedebilecekleri bir stüdyo ortamında, akademik veya profesyonel kariyerlerine hazırlamak üzere faaliyetler gerçekleştirmektedir. Sertifika programının yanı sıra, herkese açık seminer ve konferanslar aracılığıyla  araştırma ve tartışmaları yaygınlaştırmaktadır.
 
AURA İstanbul, dünya şehirleri ve özellikle de İstanbul üzerinde stres yaratan karmaşık küresel sorunları anlamak ve azaltmak için farklı disiplinlerin birlikte çalışması gerektiğine inanır. Akademi, kültürel bir üretim biçimi olarak mimarlığın anlaşılması ve araştırılması konularının altını çizerek, yapılı çevrenin sosyal, politik ve ekolojik sistemlerle ilişkilerinin göz önünde bulundurulduğu, yenilikçi çözümler üretmeyi teşvik etmektedir.


Program, uluslararası düzeyde etkileşimini her geçen gün artırmakta ve dünyanın dört bir yanından uzmanları, düzenlediği etkinliklerde ağırlamaktadır. İyi tasarım anlayışının çok kültürlü etkileşim yoluyla geliştiğine inanarak, başarılı genç profesyonellere tasarım kültürü odaklı yurt dışı gezi ödülleri vermekte, yaratıcılık konusundaki vizyonlarını geliştirebilecekleri ve evrensel tasarım dilini anlayabilecekleri bir ortam yaratmaktadır.
 
 
SAMET hakkında:
50. Yılını üstün tasarım ve teknoloji ile birleştirdiği ürünleri ve uygulamaları ile kutlayan SAMET’in hedefinde en iyi kullanıcı deneyimi var. 
Mutfak ve yaşam alanlarında daha iyi bir deneyim için fonksiyon ve tasarım odaklı çözümleri ile kullanıcı iç görüsünü hedefleyen dünyaca ünlü mobilya teknik aksesuarı üreticisi SAMET; 50. Yılını üstün tasarım ve teknoloji ile birleştirdiği ürünleri ve uygulamaları ile kutluyor.
50 yıl boyunca devam eden inovasyonları ile dünyanın her yerinde insanların hayatlarına dokunmanın ve daha iyi hale getirmenin mutluluğunu yaşayan SAMET; yepyeni ürünleri ve dijital uygulamaları ile 2024’te de “en iyi kullanıcı deneyimini” hedefliyor.
SAMET, banyo ve mutfaklarda sofistike tasarım ve mükemmel fonksiyonu bir arada sunan ürünleri ile yaşam alanlarına maksimum konfor sağlarken, insana hizmet eden tasarım anlayışı ile iyi bir yaşamın kapılarını aralıyor.

Etkinlikler hakkında daha detaylı bilgiler ve duyurular için takipte kalın!
 

Son Güncelleme Tarihi : 07.03.2024 12:25 Okunma Sayısı : 169

Son Haberler